MARY PRADO

Mary Prado - Embrace, Kiss & Let Go

door Edwin Wendt

 

 

Een persoonlijk album, recht uit het hart. Sommigen beginnen hun carrière ermee, anderen moeten er een paar jaar naartoe werken. Mary Prado, de  in Rotterdam geboren en getogen Spaanse zangeres, had er bijna twee decennia voor nodig. 

In de jaren negentig al was ze verantwoordelijk voor enkele internationale dancehits onder de vleugels van de producers van 2 Unlimited. I Get Up en Deep Inside Of Me scoorden in ondermeer Australië en Japan.

 

In de jaren daarna sluimerde de behoefte aan een werkstuk waarop de uit Spaanse ouders geboren Maria del Carmen Prado Balboa met trots haar eigen naam durfde plakken.

Dat album is er nu.

 

Embrace, Kiss & Let Go bevat tien zelfgeschreven songs (in twee gevallen meegeschreven door haar drummer annex producer Sebastiaan Brouwer).

In de nummers verhaalt Prado openhartig over teloorgegane relaties (Now It’s Gone, Could Have Been) en de schijnbare omkering in de verhouding met haar moeder (‘but listen mama, who’s the adult now and who’s the child’), die ze aanraadt om net als zijzelf haar vleugels uit te slaan. Dit nummer, Mama, is de single van het album.

 

Muzikaal zijn de dance-roots van Prado wel terug te horen, maar het meest dominant is de rocksound op de plaat, een geluid waarover Prado een stevige, soms aan Melissa Etheridge herinnerende strot opentrekt.

Ook in haar teksten doet Prado soms denken aan deze eind jaren tachtig doorgebroken Amerikaanse:

'The phone is ringing, I know it’s you
I can tell exactly 
what this conversation will lead to

I know your love game fantasies, they all include me

but in the rest of your dreams I’d also like to be'.

 

Dat wil niet zeggen dat Mary Prado een epigoon is van Etheridge of van Beth Hart -een andere belangrijke invloed, het bewijst slechts dat deze in de dance-scene beroemd geworden Rotterdamse ook stevig kan meedoen in de rockwereld.